Slide background
Slide background
header_15
header_12
header_10
header_11
header_9
header_8
header_7
header_6
header_5
header_3
header_4

El català a Andorra

L’idioma oficial del Principat d’Andorra és el català.

Bona part de la població andorrana és estrangera. Segons la distribució de la població per nacionalitats, la majoria prové d’Espanya, Portugal i França.

Per tal de promocionar la llengua oficial i amb l’objectiu que tota la població immigrant conegui el català, des de l’any 1988 el Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra s’encarrega d’aquesta promoció mitjançant els recursos següents:

  • El servei gratuït de consultes lingüístiques per telèfon.
  • Les campanyes de dinamització lingüística i promoció del català (Voluntaris per la Llengua).
  • La publicació de vocabularis.
  • La difusió de la legislació que regula l’ús de la llengua oficial.
  • La creació de centres d’autoaprenentatge de català on l’usuari troba una gran quantitat de mitjans i de materials per aprendre l’idioma. La persona interessada escull els dies i el temps que desitja dedicar als seus estudis de català. Els centres d’autoaprenentatge de català són gratuïts i romanen oberts gairebé tot l’any.

A banda de tots els recursos de l’administració pública, inlingua Andorra ofereix cursos de català als residents del país i als professors d’altres idiomes que treballen a inlingua.

A més dels cursos en grup o de les classes particulars que es fan al llarg de l’any, durant l’estiu inlingua ofereix cursos intensius de català.