inlingua Andorra

El català a Andorra

Languages change your life

L’idioma oficial del Principat d’Andorra és el català.

Bona part de la població andorrana és estrangera. Segons la distribució de la població per nacionalitats, la majoria prové d’Espanya, Portugal i França.

Per tal de promocionar la llengua oficial i amb l’objectiu que tota la població immigrant conegui el català, des de l’any 1988 el Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra s’encarrega d’aquesta promoció mitjançant els recursos següents:

  • El servei gratuït de consultes lingüístiques per telèfon.
  • Les campanyes de dinamització lingüística i promoció del català (Voluntaris per la Llengua).
  • La publicació de vocabularis.
  • La difusió de la legislació que regula l’ús de la llengua oficial.
  • La creació de centres d’autoaprenentatge de català on l’usuari troba una gran quantitat de mitjans i de materials per aprendre l’idioma. La persona interessada escull els dies i el temps que desitja dedicar als seus estudis de català. Els centres d’autoaprenentatge de català són gratuïts i romanen oberts gairebé tot l’any.

A banda de tots els recursos de l’Administració pública, inlingua Andorra ofereix cursos de català als residents del país i als docents estrangers que treballen a inlingua.

A més dels cursos en grup o de les classes particulars que es fan al llarg de l’any, durant l’estiu inlingua ofereix cursos intensius de català.

Truca ara