Entrevista a Ibon Navarro, entrenador del BC MoraBanc Andorra

Durant el curs 2018-2019, hem tingut com a alumne de català Ibon Navarro, l’actual entrenador del BC MoraBanc Andorra. El nostre company del Departament de Comunicació d’inlingua Andorra Alex Payán ha estat parlant amb ell sobre aquesta experiència acadèmica.

Alex: Quin va ser el motiu pel qual et vas apuntar a inlingua?

Ibon: Bàsicament, m’hi vaig apuntar per dos motius:

Primer perquè havia de parlar català si estic en un país on es parla català, i crec que és una manera de viure al país i d’integrar-me al país.

I segon perquè el vaig començar a aprendre, ara fa tres anys, a Manresa, però, quan vaig marxar, vaig oblidar-lo i crec que és bo fer coses i aprendre coses…

Alex: Durant aquest curs, com has vist la teva progressió acadèmica?

Ibon: El Departament Pedagògic d’inlingua va tenir en compte les meves necessitats formatives i les professores m’han fet treballar moltíssim la part oral, així com la gramàtica. Hem parlat moltíssim, m’han corregit molts errors i m’han ensenyat moltes estructures i expressions per parlar la llengua amb desimboltura.

Alex: Així doncs, inlingua s’ha adaptat a les teves necessitats. I ara com et sents parlant català? Et sents còmode? Et sents segur…?

Ibon: Per la meva professió, estic acostumat a parlar una llengua que no és la meva. No obstant això, al principi el català em va costar una mica… Ara, però, he après aquelles coses que t’ajuden a parlar-lo de forma fluida, sense cap por ni inconvenient.

Alex: I amb els jugadors, parles català?

Ibon: No… Alguna vegada a en Guille sí que li he dit alguna cosa en català, però normalment no parlo ni català ni castellà amb els jugadors. Parlo anglès tot el dia.

Alex: Quin és el teu objectiu pel que fa al català?

Ibon: El meu principal objectiu és parlar-lo de la millor manera possible. Crec que, com a mínim, estaré una temporada més al país. Per tant, espero no estancar-me i parlar-lo una mica millor cada dia.

Alex: Recomanaries inlingua?

Ibon: I tant que recomanaria inlingua, i molt! Especialment perquè s’ha adaptat a mi, a les meves necessitats i als meus horaris. Estic molt agraït a les meves professores, la Roser i la Nina, perquè m’han ajudat i m’han ensenyat molt.

Alex: Aprendre català mitjançant les classes one to one ha estat una experiència positiva?

 

Ibon: Sí, ha estat positiva i productiva perquè són classes molt intenses, ja que estàs una hora parlant la llengua que aprens.

Alex: A més a més, des de recepció, l’Esther, i direcció, la Susanna, sempre et parlaven en català i et preguntaven per les teves rodes de premsa en aquesta llengua, oi?

Ibon: Sí, sí… Jo els deia que les podien veure al YouTube i al Twitter del club, i després les comentàvem.

Alex: Per finalitzar l’entrevista, no sé si voldries dir alguna cosa més…

Ibon: Voldria agrair a les meves professores d’inlingua tots els esforços que han fet per adaptar-se a les meves necessitats i ensenyar-me tot allò que he après.

Alex: Moltes gràcies! Entenc, però, que el mèrit no deu ser solament d’inlingua, sinó també de l’alumne per l’esforç i la dedicació…

Ibon: Crec que han trobat la manera d’ensenyar-me la llengua, ja que ara, tot i que amb errors, puc parlar-la i sobretot entendre-la.

Truca ara